sreda, 2. julij 2014

SWIMFIN - PLAVUT MORSKEGA PSA Z NAMI NA POČITNICAH



Juhej, počitnice so tu in že zadnji šolski dan smo odrinili na počitnice.

Tokrat se nam je pridružila plavut morskega psa Swimfin.







Za tiste, ki plavuti še ne poznate, gre za pripomoček pri plavanju ali za učenje plavanja, ki prinaša novo tehniko plavanja, ki se je razširila že v več kot 78 državah. Ta pripomoček po podatkih iz spleta pohvalijo mnogi učitelji plavanja oz. mnoge plavalne šole, ki ga uporabljajo pri svojem delu.

No, sami do tečajev plavanja pri naši najmlajši še nismo prišli (pri starejših pa česa  takega še ni bilo), tako da neposredne izkušnje z uporabo plavuti na tečaju še nimamo, bili pa smo veseli, da nam je trgovina Kakadu http://kakadu.si/ omogočila, da plavut preizkusimo.


Pa smo šli plavat in čofotat ....v toplo termalno vodo, s plavutjo seveda.


In naše izkušnje?


Nedvomno gre za zanimiv pripomoček, saj je otrokom všeč že zaradi svoje oblike, ki spominja na plavut morskega psa. http://kakadu.si/vsi-izdelki/220-swimfin-ultimativni-pripomocek-za-plavanje-5060167440175.html
Izbiramo lahko med različnimi barvami, sama namestitev pa je povsem enostavna. Tudi samo nošenje je prijetno, saj je plavut  lahka, nima nobenih ostrih robov in naše najmlajše ni niti malo motila. 

Plavut je primerna za otroke od 3. leta dalje oz. od 15 do 30 kg. Naša najmlajša sicer še ne ustreza tem kriterijem (starost 2.5 let, pa tudi  po teži še krepko zaostaja), vendar smo plavut kljub temu z veseljem uporabljali, čeprav naša najmlajša, kot smo videli, še ni zmožna plavati le s pomočjo plavuti.

Po naši izkušnji ne gre za varnostni pripomoček, ki bi nadomestil take in drugačne obroče, rokavčke, ki  jih uporabljamo za varnost, vsaj pri tej starosti še ne, saj se je naša preizkuševalka z njim potopila pod vodo, saj še ni razumela, da mora plavati (migati z rokami, nogami) in je pri svojem čofotanju večkrat  hitro obstala, s tem pa se tudi potopila. V  bistvu pa tudi nikjer ni navedeno, da gre za varnostni pripomoček, temveč je  plavalni pripomoček oz. pripomoček za učenje plavanja. Pa vendarle je  kljub temu naša izkušnja s plavutjo pozitivna.

Glede na to, da ne mara obročev (Fredov obroč, navadni taki in drugačni obroči,...) je bila plavut pri nas odlična pomoč ob souporabi rokavčkov.

Namreč, rokavčki sami  otroka držijo v več ali manj navpičnem položaju telesa, z uporabo plavuti Swinfin, pa je naša najmlajša lepo plavala v pravilnem horizontalnem položaju, ki je naravni položaj telesa v vodi. Rokavčki pa so ji pomagali, da se ni potopila.

Plavut Swimfin omogoča tudi prosto gibanje rok in nog, naši najmlajši pa je bilo še posebej všeč, ko je ugotovila, da se lahko obrača na vse strani. Še posebej zabavno je bilo, ko je ugotovila, da se lahko obrne na hrbet in tako praktično hrbtno plava in čofota.

Videli pa smo še nekaj otrok, ki so s plavutjo odlično plavali, res pa je, da so bili vsi vsaj leto  starejši od naše najmlajše.


Pa še nekaj foto utrinkov:



 

 
 
 
 




Končna misel:

S plavutjo Swimfin smo bili zadovoljni. Naša 2.5 letnica je trenutno še premajhna, da bi plavut lahko samostojno uporabljala, nedvomno pa je pri njej trenutno super kombinacija plavuti in rokavčkov.
Ko bo starejša, bomo pa plavut preizkusili še dejansko kot pripomoček za učenje plavanja. Zaenkrat tega še ne znamo :-) .







Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.