četrtek, 4. september 2014

Igrajmo se z modo...Šablone za risanje -moda

Le kateri deklici ni všeč risanje oz. ustvarjanje  mode? No, kakšni nogometašici morda res ne, večini pa vendarle je.

Opažam, da je eden izmed hitov, med drugimi igračami, trenutno tudi risanje  oz. ustvarjanje oblačil, najpogosteje med mlajšimi šolarkami. Pa tudi marsikatera mlajša in starejša najstnica se  rada preizkuša  v ustvarjanju kreacij. Seveda,  pri starejših dekletih lahko že kar občudujemo raznorazne umetnine, saj so mladi polni ustvarjalnih žilic in domišljije.

In eden takih setov, ki so pri tem lahko v veliko veselje in pomoč, je tudi set "Šablone za risanje - moda" http://kakadu.si/lesene-igrace/1053-sablone-za-risanje-000772142229.html .
In prav tak set je bil  pri nas na počitnicah zadnji teden pred začetkom šole.
Gre za enostaven set, ki vsebuje 4 velike šablone, barvice, radirko, torej vse kar potrebuje nadobudna  modna oblikovalka.  Poleg domišljije in malo ustvarjalnosti, seveda.

Šablone so dekletom v pomoč pri risanju raznoraznih oblačil, ne manjkajo niti kopalke ali kak bolj prefinjen kos. Seveda pa styling ni popoln brez modnih dodatkov. Modni dodatek dandanes so tudi očala, pa ne le sončna.
In jasno, tudi za različne frizure je treba poskrbeti.
In vse to je na voljo mladim damam pri ustvarjanju s šablonami za risanje mode.



 
 
 
Pa da ne bomo krivični, tudi kak fant se rad preizkusi v modnem svetu.  Da pa ne bi bili prikrajšani, je Trgovina Kakadu http://kakadu.si/ poskrbela tudi za fante, ki jim moda ni preveč blizu, saj so zanje na voljo tudi seti šablon z bolj fantovskimi in nevtralnimi motivi.


No, takole smo pa pri nas ustvarjali...





Na začetku le ena  hitra "proba". Prave kreacije še niso dodelane, zato jih seveda ne smemo pokazati....





Ker je bil začetek šole že tik pred vrati in so bile priprave na šolo v polnem teku, še ni bilo dovolj časa za velike kreacije, kar pa bomo nedvomno nadoknadili.







četrtek, 28. avgust 2014

USTVARJANJE Z LESENIM SETOM TORTICA

"TOLTAAAA"...... se je zaslišalo, ko je naša najmlajša odprla "vrečko presenečenja".

Ja, še malo, pa bo pri nas tudi prava torta, taka rojstnodnevna, za triletne princeske. No ja, v obliki avta bo, kot si jo je izbrala.

In ravno pravi čas je k nam iz Trgovine Kakadu http://kakadu.si/ na počitnice prišla  lesena torta, pravzaprav kar cel set. Tako imamo ravno dovolj časa, da se naučimo kako se torta razreže, okrasi in seveda postreže goste. Pa še malo matematike se učimo zraven. Ne verjamete?

Leseni set tortica je našo najmlajšo zelo razveselil, pa tudi starejša sestra  se je ves čas smukala okoli. No, ja tudi velikemu bratu je bila všeč (a to ne smem povedati preveč naglas).

Ni minila niti minuta, ko je naša najmlajša, že skrbno pregledovala kaj vse se skriva v tem setu. In že začela s "peko" torte.
Vendar vsaka prava kuharica ve, peka torte ni nujno enostavna....

Najprej je treba torto pravilno oblikovati (ni nujno, da majhnim otrokom to uspe kar takoj), pri tem pa se malček skozi igro uči o oblikah in skladnosti delov. Torta bo okrogla (Hej, kaj to pomeni? )


 Hm, tole pa ni ravno okrogla torta...
 
 
 

Ampak, vaja dela mojstra.



Torta mora tudi lepo izgledati, zato  mora vse ostati na svojem mestu. Tu so v pomoč ježki, s katerimi se pritrdijo vsi deli torte in dodatki.

Ko je torta "pečena", jo je seveda treba okrasiti. Uh, koliko možnosti. Bo kar težka tale naloga... izbrati barvo svečk, število jagod, ...
Danes bo jagodna z rdečimi svečkami za očija, medvedek pa bi raje tako z bonboni in modrimi svečkami (še dobro, da že poznamo barve, a občasna vaja tudi ni odveč).



In seveda, ko je  skrbna gospodinja spekla svojo prvo torto, se je odločila, da bo ta kar zanjo. In že smo morali zapeti "Vse najboljše", tako za vajo- za pravi rojstni dan.

Treba pa je posteči tudi goste, torej torto razrezati in naložiti na krožničke. Še dobro, da je setu dodana lopatka za torte. A pri peki se je potrebno naučiti s pripomočki tudi rokovati.


 
 

Vsak od nas je dobil en kos, en pa je bil za igrače, ki so ta čas potrpežljivo čakale.

Da bi preverili, če bo dovolj kosov za vse, smo morali  najprej kose torte prešteti. In prešteti tudi nas, svečke, okraske,....  Mi zdaj verjamete da se ob peki učimo tudi matematike?

Pa matematika za malčke ni le preštevanje, temveč lahko tudi razvrščamo (po barvah, po tem kaj sodi skupaj glede na eno lastnost,...), lahko iščemo vsiljivca, spoznavamo velikosti (majhen, velik krog,...)... ob tem pa se seveda zabavamo.


Razvrščamo svečke po barvah
 
 
 
 
 Iščemo vsiljivca

 
 
Misel o igrači ob koncu počitnic...
 

Leseni set tortica http://kakadu.si/kuhanje/1712-leseni-set-tortica-md-000772005111.html  je kvalitetna, didaktična  in  zanimiva igrača, ki otroku poleg zabavnega ustvarjanja, preizkušanja, sestavljanja ter igranja vlog,  ponuja tudi možnosti za sproščeno učenje skozi igro.




sreda, 13. avgust 2014

V DUHU SVETOVNEGA PRVENSTVA...MALI ROČNI NOGOMET

Priznam...

načeloma nisem oboževalka nogometa, kakor tudi ostali člani naše družine niti ne.
A ob večjih prvenstvih me vedno prevzame nogometni duh in tako redno spremljam, navijam... letos ni bilo seveda nič drugače. Letos smo s tem "okužili" še našo 11 letnico.

In v tem duhu smo se (sicer malo kasneje) razveselili malega ročnega nogometa, ki je k nam na počitnice pripotoval iz meni ljube trgovine Kakadu http://kakadu.si/

Vsak od nas pozna ročni nogomet, marsikdo je s prijatelji v otroštvu (ali kasneje) preživel marsikatero zabavno uro ob igranju.
 Mislim, da ne moremo zgrešiti, če to igro označimo kot zimzeleno ali "medgeneracijsko" in prav fletno bi bilo, če bi bila ves čas pri hiši, vendar pa je večina izvedb ročnega nogometa zavzame kar nekaj prostora. Ravno zato mi je všeč igra v manjši različici.

Mali ročni nogomet http://kakadu.si/lesene-igrace/449-rocni-nogomet-mali-4029811248209.html je priročna igra, ki bi ga skoraj lahko označili tudi kot "potovalni", saj je primerno majhen in lahek (340x330x80 mm), da ga lahko pospravimo kamorkoli. 





Gre za pomanjšano različico ročnega nogometa, le igralcev na igrišču je manj kot pri pravem nogometu ali pa pri velikih izvedbah ročnega nogometa. To pomeni manj "ročk-vodil", kar pa  je tudi prednost za mlajše otroke, ki se šele učijo spretnosti hitrega odziva in koordinacije preprijemanja....  No ja, za kakega zelo izkušenega očka je mogoče zadeva že malo premajhna, a tudi to je lahko poseben trening - igrati na manjšem igrišču.





Seveda ne gre tako zlahka, igra pač zahteva nekaj spretnosti. Pa nič hudega, če je še nimate dovolj, z igro si te lastnosti tudi pridobivate.
 No ja, mami je bila pri nas večinoma premagana, a s pravim treningom mi gre počasi vedno bolje od rok (tudi kaka zmaga je že padla).

Glede na cenovno dostopnost, je igra lahko tudi lepo darilo.
Pa ne le fantom, da ne bo pomote, pri nas je igrala predvsem ženska ekipa.

Da pa je vse teklo po pravilih in brez prekrškov, je budno pazilo skrbno oko malce kosmate sodnice.



 
 
 
No, do naslednjega prvenstva bomo že dobro natrenirali.
 
 

četrtek, 10. julij 2014

IGRA MIŠKA SE PRESELI



Lesene igrače imajo svoj poseben čar, vsaj meni so posebno ljube.

Res je, da so običajno  precej drage, a se med vso "plastik fantastik" ponudbo vseeno lahko  najde tudi simpatične lesene igrače tudi po bolj simpatični ceni.

Tokrat je k nam na počitnice prišla lesena družabna igra Miška se preseli.
http://kakadu.si/lesene-igrace/1085-igra-miska-se-preseli-4013594568852.html

 
 
 
 


 
Zabavna družabna igra je namenjena 2 do 4 igralcem, predvidoma od  6. leta dalje (no tudi za mlajše se  najde kak "prirejen" način igre).


V vlogo malih mišk sva se tako podali starejša hči in mami.

Mišja druščina si želi priti iz mišje luknje na kmetijo, kjer jih čaka slasten sir.
Pot do tja pa ni tako enostavna, lahko je hitrejša in nevarnejša, saj nanje prežijo zlobne mačke,lahko pa počasnejša, a varnejša.
Kdor prvi pripelje vse svoje miške do sira, je zmagovalec.
Katero pot bi izbrali vi?  

 

Igra je zanimiva in zabavna, še posebej, če jo igra več igralcev, saj je tako še bolj napeto.
Posebnost te igre pa vidim tudi v tem, da gre za igro, ki otroka na praktičen način (na)uči, da najkrajša pot ni nujno tudi najhitrejša pot do cilja, ter da najkrajša pot ni nujno tudi najlažja pot do cilja.
Da se sicer splača kdaj tudi tvegati, še bolj pa malo razmisliti preden storimo nov korak.
To spoznanje pa se da prenesti tudi še na na kako drugo področje, kajne?
 
 
 


 
 
 
No, ker tudi naša najmlajša "miška" povsod vtakne svoj nos, seveda ni mogla mimo te družabne igre.
Seveda pri svojih 2,5 letih še ni mogla igrati po navodilih igre, je pa pomagala kaki miški, da je našla pot do slastnega sirčka, pač tako, malo po svoje.
Mimogrede pa smo miške še razvrščali po barvah, barve poimenovali, šteli miške, se učili metati kocko ter šteli pike na kocki. 
Hm, pik je bilo le pet, šesto je očitno pojedla muca :-)
 
 

 
 
 
 
Miške so si razdelile sir, mi pa smo si delili igro.  
Igro Mala miška se preseli boste našli v Trgovini Kakadu (v Hipermarket Mercator, Lj-Šiška) ali pa kar v njihovi spletni trgovini http://kakadu.si/

 


 
 
 
 
 




sreda, 2. julij 2014

SWIMFIN - PLAVUT MORSKEGA PSA Z NAMI NA POČITNICAH



Juhej, počitnice so tu in že zadnji šolski dan smo odrinili na počitnice.

Tokrat se nam je pridružila plavut morskega psa Swimfin.







Za tiste, ki plavuti še ne poznate, gre za pripomoček pri plavanju ali za učenje plavanja, ki prinaša novo tehniko plavanja, ki se je razširila že v več kot 78 državah. Ta pripomoček po podatkih iz spleta pohvalijo mnogi učitelji plavanja oz. mnoge plavalne šole, ki ga uporabljajo pri svojem delu.

No, sami do tečajev plavanja pri naši najmlajši še nismo prišli (pri starejših pa česa  takega še ni bilo), tako da neposredne izkušnje z uporabo plavuti na tečaju še nimamo, bili pa smo veseli, da nam je trgovina Kakadu http://kakadu.si/ omogočila, da plavut preizkusimo.


Pa smo šli plavat in čofotat ....v toplo termalno vodo, s plavutjo seveda.


In naše izkušnje?


Nedvomno gre za zanimiv pripomoček, saj je otrokom všeč že zaradi svoje oblike, ki spominja na plavut morskega psa. http://kakadu.si/vsi-izdelki/220-swimfin-ultimativni-pripomocek-za-plavanje-5060167440175.html
Izbiramo lahko med različnimi barvami, sama namestitev pa je povsem enostavna. Tudi samo nošenje je prijetno, saj je plavut  lahka, nima nobenih ostrih robov in naše najmlajše ni niti malo motila. 

Plavut je primerna za otroke od 3. leta dalje oz. od 15 do 30 kg. Naša najmlajša sicer še ne ustreza tem kriterijem (starost 2.5 let, pa tudi  po teži še krepko zaostaja), vendar smo plavut kljub temu z veseljem uporabljali, čeprav naša najmlajša, kot smo videli, še ni zmožna plavati le s pomočjo plavuti.

Po naši izkušnji ne gre za varnostni pripomoček, ki bi nadomestil take in drugačne obroče, rokavčke, ki  jih uporabljamo za varnost, vsaj pri tej starosti še ne, saj se je naša preizkuševalka z njim potopila pod vodo, saj še ni razumela, da mora plavati (migati z rokami, nogami) in je pri svojem čofotanju večkrat  hitro obstala, s tem pa se tudi potopila. V  bistvu pa tudi nikjer ni navedeno, da gre za varnostni pripomoček, temveč je  plavalni pripomoček oz. pripomoček za učenje plavanja. Pa vendarle je  kljub temu naša izkušnja s plavutjo pozitivna.

Glede na to, da ne mara obročev (Fredov obroč, navadni taki in drugačni obroči,...) je bila plavut pri nas odlična pomoč ob souporabi rokavčkov.

Namreč, rokavčki sami  otroka držijo v več ali manj navpičnem položaju telesa, z uporabo plavuti Swinfin, pa je naša najmlajša lepo plavala v pravilnem horizontalnem položaju, ki je naravni položaj telesa v vodi. Rokavčki pa so ji pomagali, da se ni potopila.

Plavut Swimfin omogoča tudi prosto gibanje rok in nog, naši najmlajši pa je bilo še posebej všeč, ko je ugotovila, da se lahko obrača na vse strani. Še posebej zabavno je bilo, ko je ugotovila, da se lahko obrne na hrbet in tako praktično hrbtno plava in čofota.

Videli pa smo še nekaj otrok, ki so s plavutjo odlično plavali, res pa je, da so bili vsi vsaj leto  starejši od naše najmlajše.


Pa še nekaj foto utrinkov:



 

 
 
 
 




Končna misel:

S plavutjo Swimfin smo bili zadovoljni. Naša 2.5 letnica je trenutno še premajhna, da bi plavut lahko samostojno uporabljala, nedvomno pa je pri njej trenutno super kombinacija plavuti in rokavčkov.
Ko bo starejša, bomo pa plavut preizkusili še dejansko kot pripomoček za učenje plavanja. Zaenkrat tega še ne znamo :-) .







petek, 13. junij 2014

IGRA SPOMIN (Melissa & Doug)


»O, to je pa ful dobr, nič ne pade in se ne izgubi« je bil prvi odziv naše skoraj 11 letnice, ko si je v avtu malo bolj podrobno ogledala našo »novo igračo na obisku«, igro Spomin.

Med nami verjetno ni nikogar, ki ne pozna klasične družabne igre Spomin. V moji mladosti sta bili na voljo verjetno dve različici igre (ali pa še kakšna, a veliko izbire zagotovo ni bilo). Seveda je danes drugače, a spremembe niso nujno slabe. Pravzaprav so pogosto zelo dobrodošle.

Otroci (in seveda starši) lahko danes izbiramo med celo kopico različic igre. V bistvu so si zelo podobne, le motivi so raznovrstni. No, seveda tudi računalniške izvedbe imamo,…. 

Malo drugačna pa je igra Spomin proizvajalca Melissa&Doug  http://kakadu.si/6/2512-igra-spomin-000772120906.html
In kot sem že rekla, spremembe so pogosto zelo dobrodošle. 

Pravila igre so enaka kot pri klasični izvedbi igre, odkrivamo ploščice in iščemo pare. In se seveda trudimo, zapomniti si čim več (ne smem izdati, da je mama v naši družini pri tem med slabšimi).

Igra pa je med drugim posebna po svoji obliki, saj je sestavljena iz lesene ploske, v katero vstavljaš grafične predloge, nato pa iščeš pare z odpiranjem okenc. Pri tem pa vsi deli ostanejo na svojem mestu in se ne izgubijo, zato je igra odlična bodisi za na pot, za igro na kavču, pikniku,… ali pa enako kot klasični spomin -za mizo.  Tudi velikost je primerna, ne prevelika, ne premajhna (dimenzije: 20,5 cm x 29 cm x 1,5 cm).
 
 


 
 
Priročnost pa ni edina vrlina potovalnega spomina, z njim ne krepimo le spomina, temveč se tudi učimo.
 
  Naši vtisi ali za vsakogar se nekaj najde….
Igra je namenjena otrokom od 5. leta dalje, a dejansko jo sama vidim tudi kot didaktični pripomoček za malo mlajše. Ampak najprej lepo po vrsti…..
Našo skoraj 11 letnico sem že omenila. Priznati moram, da sem mislila, da bo za to igro že malo prevelika, a ona bi se kar igrala in igrala. Ja, pa tudi našega očija je pritegnila (in ne, ne povem koliko let že šteje J  ).
 
Igrača poleg razvedrila, druženja in  krepitve spomina ponuja tudi odskočno desko, da se z otroki učimo skozi igro, tako starejši kot tudi mlajši, katerim igra še ni »uradno« namenjena.  Igra namreč vsebuje 7 tematsko različnih 2 stranskih grafičnih predlog (vozila, sadje, oblike, števila, barve, domače živali in živali iz živalskega vrta). 

 

 
Z našim sodelovanjem  lahko tako otrok med igro bogati tudi besedni zaklad,  spoznava števila, oblike, barve, spoznava, da nekatere stvari, bitja spadajo v neke skupine (domače živali, živali iz ZOO,..). Seveda prilagojeno otroku in njegovi starosti.

Zdaj boste rekli :»5 letnik pa menda že pozna barve (ne pa še vseh oblik, števil) in mu mama ja ne bo težila, s tem katera je ta in ta barva,…«. A vendarle lahko igro uporabimo tudi drugače. Dolgo vožnjo na morje lahko popestrimo s pomočjo igre Spomin tudi na primer tako, da otrok na plošči odkrije barvo, nato pa tekmujemo, kdo opazi čim več stvari take barve, mimo katerih se peljemo,… ali opazujemo katera vozila iz igre bomo srečali na cesti,...........

 

No, tudi igro z našo skoraj najstnico je mama malo začinila, saj smo možgančke aktivirali tudi tako, da smo odkrite slike poimenovali v angleščini (tudi mami se je kaj naučila J (pa brez skrbi, imamo plonk listek, pod vsako sliko je napisano angleško ime besede).
 



Za male in velike….  
Naša najmlajša je bila seveda tudi »preizkuševalka igrače na obisku«. In čeprav ji do starosti, za katero je igrača namenjena, manjka še enkrat toliko (2,5 let), smo se lahko igrali tudi z njo… seveda na njej prilagojen način.
Ni še razumela koncepta igre, a ji  je bilo vseeno zelo zanimivo in zabavno odpirati okenca in ugotavljati  kdo/ kaj se skriva » v hiški«.
O didaktičnih možnosti za učenje preko igre Spomin pri tej starosti pa niti ne bom izgubljala besed (širjenje besednega zaklada, spoznavanje barv, oblik, vozil, oponašanje oglašanja živali, kaj rad jem, spoznavanje števil, pogovor kaj živali jedo, zapojmo pesmico o….).
Pa tudi, ko se mama ni igrala zraven (in težila s to svojo didaktiko J) se je malčica čisto imenitno zabavala in trenirala finomotoriko prstov z odpiranjem okenc tako, da so bila ravno prav odprta. Igranje prave igre spomina pa bo seveda še malo počakalo. 




 
Končna misel:  Igra Spomin je priročna in zanimiva »lesena tablica«, ki je lahko mnogo več kot le Spomin - če si to le dovolimo.

Igro Spomin (kot tudi mnoge kvalitetne druge igrače) najdete v Trgovini Kakadu: http://kakadu.si/




 

 
 
 
 
 

 
 

četrtek, 5. junij 2014

GREMO V AKCIJO … S SKIROJEM PUKY R1


 Otroci so si med seboj precej različni, različne veščine usvajajo v različnem obdobju. Medtem ko nekateri sovrstniki naše najmlajše že obvladajo razne poganjalce (na dveh kolesih), jih naša še niti ne oz. ji kmalu zmanjka moči.  Načeloma pa se brez težav  vozi s skirojem.

Prvi skiro je dobila 3 mesece preden je dopolnila dve leti, pri čemer to ni bilo na pobudo staršev, temveč vpliv starejšega brata in sestre (ona bi tudi to pelala,….) Na začetku so bili to prvi poskusi učenja učila, sedaj pri dveh letih in pol pa smo se odločili, da je počasi čas za kvalitetnejši skiro, ki bi omogočal prijetnejšo uporabo.

Meni zelo všečen je skiro Skiro Puky R1  http://kakadu.si/skiroji/144-skiro-puky-r1-roza-4015731051623.html, zato sem bila vesela možnosti, da ga preizkusimo,  kar nam je v projektu Blog ambasador omogočila Trgovina Kakadu http://kakadu.si/

Na tržišču je na voljo kar nekaj skirojev, ki so namenjeni že najmlajšim otrokom, brez dvoma pa so med njimi velike razlike.

 Glede na to, da sem pri starejših dveh že spoznavala marsikateri skiro ter da je naša najmlajša že lastnica enega skiroja, sem se odločila preizkusiti skiro Puky tudi skozi oči primerjave z drugimi oz. konkretno v primerjavi z našim »starim » skirojem.  








Najprej o našem preizkusu Puky-ja…

Skiro Puky R1 je brez dvoma  kvaliteten, kompakten skiro, ki je primeren že za dvoletnike visoke od 88 cm dalje (od 2 let).
Prvo kar je naša najmlajša opazila na njem je bila zastavica J.  Očitno ima taka malenkost za otroke posebno vrednost J.
Glede na to, da »osnovno tehniko« vožnje skirojem že pozna, je skiro na igrišču takoj preizkusila.  Vožnja naravnost ji ni delala nikakršnih težav, malo težjih je bilo nekaj  prvih zavojev. Navajena je bila svojega starega skiroja, Puky pa ima drugačno krmilo in je tudi večji, zato ga je morala »pogruntati«. Po tem je vožnja gladko stekla.

Najprej je treba vse skrbno pregledati :-)

 


 
 

Na omenjenem igrišču, kjer smo skiro prvič preizkušali, so bile na delu tal položene, vpete neke vrvice. Ko je naša najmlajša peljala čez to, sem imela že pred očmi, kako se bo vse zapletlo, ona pa bo pristala  na tleh. A se to ni zgodilo, saj ima Puky R1 veliko prednje kolo, tako da skiroja ne zaustavi že vsak delček trave ali kaka manjša ovira. Tudi sicer so me navdušile nedrseče gume na skiroju, saj omogočajo tiho in tekočo vožnjo.

Zelo všeč mi je tudi dovolj velik in dovolj širok del za noge, saj imajo mnogi skiroji, namenjeni za to starost otrok, ta predel precej kratek. Del za noge je tudi povsem nedrseč.

 


Nato pa v akcijo...



 


Sama menim, da gre tudi za dolgo uporaben skiro, saj se lahko že 2-2.5 letnik najprej uči osnov vožnje s skirojem, nato pa z piljenjem te veščine vožnjo hitro usvoji. Skiro Puky R1 pa v bistvu tudi raste z otrokom, saj se krmilo lahko enostavno zviša (ali zniža), kvaliteta izdelave pa nedvomno omogoča dolgo uporabo. Če bi mami dovolila, bi se še starejše dva vozila z njim J




Pa še malo primerjave…..med »našim obstoječim« in »našim bodočim« skirojem

Ne morem reči, da je naše prvo skiro slabo ali zanič, je pa dejstvo, da gre za povsem drugo kvaliteto.

Naše prvo skiro je manjše, krajše, ima bistveno manjša kolesa, ki se pri vožnji malo tresejo, malo ropotajo na določenih površinah, ne omogočajo tako lepe in tekoče vožnje kot pri Puky-ju. Tudi kaka palica na asfaltu itd… ga hitro zaustavijo.  Tudi sama vožnja je počasnejša, kar je bilo sicer dobro, ko se  je naša najmlajša učila vožnje, res pa je da je bila še res majhna. Puky pri naši punci pred drugim letom verjetno še ne bi bil primeren, brez težav pa je pri 2.5 letih, morda bi bil tudi pri 2.  Tudi za trenutne potrebe je star skiro še dovolj hiter, a kmalu ne bo več.

Naš star skiro ima krajši in malenkost ožji del za noge, kar ni dobro, je pa prostostoječ malenkost bolj stabilen in je nekoliko lažji od Puky-ja, brez dvoma pa veliko manj uporaben pri otroku starejšem od 2.5 let. V kvaliteti izdelave in  predvsem kvaliteti vožnje pa se nikakor ne more primerjati s Puky R1.

 
 
 
 
Všeč mi je, da trgovina Kakadu poleg PUky ponuja tudi dodatke za skiroje http://kakadu.si/87-dodatki-za-skiroje , ki so namenjeni varnosti in  v veselje našim  najmlajšim.
 

 
Na žalost ni na voljo originalnega pasu za lažje prenašanje za skiroje (ali pa sem to spregledala), saj sami živimo na predelu, kjer do varnih površin za vožnjo s skirojem nedvomno prečkamo ceste,  zato sem se malo znašla in pas za prenašanje od poganjalčka Puky-ja prilagodila za skiro Puky http://kakadu.si/vsi-/108-pas-za-prenasanje-puky-ja-4015731094132.html

 





 

 




 

Skratka….  preizkus uspešno opravljen, z rezultati  smo zadovoljni J